Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският министър за Брекзит пристига на посещение в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис днес заминава за Париж за среща с френския министър на външните работи Жан-Ив льо Дриан.

Дейвид Дейвис пътува за Франция само дни след като президентът Еманюел Макрон заяви, че Великобритания би трябвало да увеличи сумата в „сметката по развода“, за да разблокира търговските преговори. По неговите думи, предварителните информации, че Лондон е готов да плати около 20 милиарда евро дори не е половината от това, което трябва.

Министърът за Брекзит ще вечеря с външния министър Жан-Ив льо Дриан, което е пореден опит на Лондон да даде някакъв импулс на изпадналите в застой преговори с Европейския съюз. Франция е една от страните, които заемат най-твърда позиция по отношение на излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.

На срещата на високо равнище в Брюксел миналата седмица европейските лидери се съгласиха да започнат подготовка за търговски преговори, но даването на „зелена светлина“ за тях на следващата среща през декември ще зависи от отстъпките, които е готова да направи Тереза Мей.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна