Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Иванов пропуска световното първенство в София

Снимка: Бончук Андонов - официален фотограф

Ясен Иванов ще пропусне световното първенство по скокове на батут, което ще се проведе от 9 до 19 ноември в столичната „Арена Армеец“. От няколко дни най-добрият ни състезател е контузия в глезена (частично разкъсани връзки), която не му позволява участие в шампионата. Възстановяването му ще продължи около 3 месеца.

В надпреварата България ще участва с 15 състезатели, като целта поставена пред тях е участие в 4-5 финала и 2-3 медала.

Проведохме 10 лагера за тези 10 месеца от началото на годината. Участвахме на две състезания в Беларус и Испания и спечелихме медали. Подготовката е към своя край, но целите, които сме си поставили са напълно постижими, каза Мариана Макулова.

Федерацията ще подготвя петима спортисти за олимпийските игри в Токио 2020. 

Световното първенство в Токио през 2019 година е квалификация за олимпийските игри. Иска ни се участваме на олимпиадата и се надяваме да успеем, коментира президентът на централата Стоян Димитров.

Специално за световното първенство в София пристигна новият президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе от Япония. Интересът към състезанието е голям, тъй като на него ще участват всички световни звезди в този спорт.

Входът за желаещите да наблюдават изпълненията на най-добрите състезатели в света в "Арена Армеец" ще с билети с цена от 5 лева.

 

 

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна