Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализирано изложение на студентски бригади в САЩ

Снимка: БГНЕС

Следващата седмица в столицата ще се проведе специализирано изложение, свързано със студентските бригади в САЩ. В него ще участват над 14 работодателски организации от Аляска, Кейп Код, Ню Джърси, Ню Йорк, Минесота, Вирджиния. Целта е българските студенти да се запознаят с новите работни оферти и да могат да получат най-добрите възможности от тях.

Златемир Миланов - мениджър Work and travel в международния проект "Световно образование" поясни в „Хоризонт до обед“ какви са изискванията, необходимите документи, сроковете, заплащането и вида на работата:

Бригадите са за студенти редовно обучение, между 18 и 28 години, които имат средно ниво на английски език. Студентите трябва да имат поне един завършен семестър. Това са единствените условия за участие в програмата. Промени в нея няма. Подаването на документи започва от месец септември, а записванията продължават до месец март 2018 година. Месец ноември е най-важният, защото актуалните работни оферти са вече тук, студентите в момента само ги разглеждат и от следващата седмица започват да кандидатстват по самите оферти. Работата, която се предлага е в сферата на туризма – в увеселителни паркове, ресторанти, хотели, в семейни магазинчета, продават пуканки, сладоледи.  Продължителността на програмата е 4 месеца + 1 – работят 4 месеца и 1 месец пътуват като туристи на територията на САЩ. Обикновено заплатите варират от 8 до 12 долара на час.

Подробностите можете да чуете от интервюто на Светослава Кузманова със Златемир Миланов. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна