Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адениджи с два гола за "Левски"

Бабатунде Адениджи
Снимка: БГНЕС

Бабатунде Адениджи вкара два гола за "Левски" при победата с 3:0 в контролна среща с втородивизионния "Локомотив" 1929 (София). Двубоят, който беше проведен на едно от помощните игрища край стадион "Георги Аспарухов", беше изгледан от мажоритарния собственик на "сините" Спас Русев, който стоеше прав до резервната скамейка.
"Левски" започна с Божидар Митрев на вратата, а пред него в защита застанаха Милош Цветкович, Ивайло Найденов, Холмар Ейолфсон и Георги Ангелов. Делио Роси пусна Жорди Гомес, Васил Панайотов, Роман Прохазка, Габриел Обертан и Жерсон Кабрал, а в нападение заложи на Жуниор Мапуку.
"Левски" пропусна на два пъти през първото полувреме, след като удар на Васил Панайотов в началото беше блокиран, а в края на частта шут от малък ъгъл на Габриел Обертан беше отразен от вратаря. За "Локомотив" пък пропусна да се разпише "синият" юноша Илия Димитров, който играе при "железничарите" като преотстъпен именно от "Левски".
Домакините вкараха три гола през второто полувреме. В 70-та минута Бабатунде Адениджи, който се появи в игра като резерва, отбеляза първия си гол, а само седем по-късно Жерсон Кабрал вкара с шут извън наказателното поле. Адениджи оформи крайното 3:0 в 81-та минута, когато добави във вратата отбит удар на Серджиу Буш.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна