Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пастрокът на убитото в Пазарджик бебе е направил пълни самопризнания

| обновено на 25.11.17 в 15:06

Прокуратурата в Пазарджик ще обвини в убийство пастрока и майката на 11-месечното бебе в Пазарджик, което е починало заради черепно-мозъчна травма.

Мъжът е направил пълни самопризнания, че е удрял детето, защото плачело.

27-годишният мъж  и майката са задържани, след като са откарали бебето в пазарджишката болница. Те са в следствения арест с обвинение за убийство в съучастие. Прокуратурата ще настоява да им бъде наложен постоянен арест.

Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма. Инцидентът е станал в четвъртък, но пазарджишката полиция излезе с официална информация едва в събота.  Късно в петък 27-годишният пастрок на детето е признал, че е удрял бебето, за да не плаче. В момента на инцидента майката е отсъствала от дома. Когато се прибрала, тя видяла, че приятелят ѝ, с който  от скоро живеела на семейни начала, прави опит да реанимира изпадналото в безсъзнание дете. По-късно го откали в болница,  където лекарите констатирали смъртта му. Сигналът в полицията е подаден от Спешното отделение на многопрофилната болница.   Според разследващите,  30-годишната майка, която е от пловдивското село Три водици, често оставяла детето си на грижите на пастрока му.  От отдел „Закрила на детето“ твърдят, че не са получавали сигнали за  средата, в която  момченцето се е отглеждало.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна