Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беат Фойц спечели първото спускане за сезона

Беат Фойц
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителят на световната титла Беат Фойц спечели първото спускане за сезона в алпийските ски за мъже, след като завърши на първо място в Лейк Люис. 30-годишният швейцарец покри трасето с време 1:43.76 минути и победи с десета от секундата австриеца Матияс Майер, докато третото място остана за норвежеца Аксел Лунд Свиндал.

Фойц и неговите колеги обаче няма да запомнят деня с усмивки, защото почетоха паметта на своя колега Давид Поасон, който почина след падане по време на тренировка в Канада преди две седмици. Френските скиори пък се състезаваха с името на своя сънародник на гърдите. Фойц, който спечели световната купа през февруари в Санкт Мориц, се представи най-добре и спечели първото спускане за сезона.

"Няма по-хубаво от това да започнеш сезона с победа. Направих много добра лятна подготовка и се опазих от контузии, а днес състезанието се разви отлично. Още повече се радвам за това, че спечелих на място, на което по принцип не се представям толкова добре", заяви Фойц, който е равен на върха в класирането за световната купа с Феликс Нойройтер. Германецът спечели слалома в Леви.

Свиндал зае третото място, въпреки че все още не е напълно възстановен от контузията в коляното, която прекрати преждевременно участието му в световната купа през миналия сезон. "Все още не се чувствам напълно здрав, но състезанието си е състезание. В спорта не е важно дали си млад или стар, а колко контузии имаш зад себе си. Вижда се краят, когато твърде много неща не работят така, както ти се иска на теб", каза 34-годишният норвежец.

Класиране от състезанието в Лейк Люис:
1. Беат Фойц, Швейцария - 1:43.76 минути
2. Матияс Майер, Австрия - 1:43.85
3. Аксел Лунд Свиндал, Норвегия - 1:44.08
4. Петер Фил, Италия - 1:44.28
5. Киетил Янсруд, Норвегия - 1:44.39
6. Александър Аамод Килде, Норвегия - 1:44.58.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна