Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кондиционният треньор на "Левски" за отбора, Роси и подготовката

"Левски" се подготвя в Малта за пролетния дял от шампионата

Кондиционният треньор на "Левски" Матиа Винченци говори за подготовката в Малта, за професионализма в "Левски" и за работата с Делио Роси. Италианецът даде дълго интервю пред телевизията на "сините".

Много добре се чувствам в клуба и с целия състав, който заварих тук в "Левски" - както административен, така и технически. Това е много организиран клуб, с много хора, които са професионалисти и работят с нас, за да стане отборът по-добър. Нормално е в този период футболистите да работят. Работата и натоварванията в този период са по-специфични, по-малко характерни за футболистите, но много основни за работата им нататък. Не им харесва, но всички го правят с много готовност и аз съм много доволен от тези първи дни, каза Матиа Винченци. Според него зимната подготовка в България много прилича на лятната в Италия.

В Италия паузата през лятото е малко по-дълга и затова последния месец натоварванията доста се намаляват и интензивността е доста по-малко. Докато тук в България като завършва сезона сме на половината, имаме една пауза от 20 дни, в които да възстановим енергията и след това един период като този в Италия. В този период се налага по-активна физическа подготовка за достигане до необходимите параметри. Аз съм треньор по физическа подготовка, преминал съм във всички нива от Серия C до Серия А. Имах възможността да работя с много треньори, мисля, че са 15. Това лято получих обаждане от г-н Роси и сега сме тук в "Левски", за да дадем най-доброто от себе си. Знаех, че това е един голям и исторически клуб, един от най-важните в България. Така, че се чувствах много ентусиазиран да работя в този клуб, който има една много голяма история. Бях ентусиазиран и от възможността да работя с Делио Роси, който е голям специалист. Това беше едно предизвикателство. Не мисля, че аз трябва да го определя, но той е един сериозен човек. Човек, който вярва в работата си и това се вижда от неговите интервюта, той винаги говори и за техническата гледна точка на футбола и спорта, добави Матиа Винченци. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна