Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димитров хвали "Лудогорец"

Димитър Димитров
Снимка: ludogorets.com

Старши треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров - Херо изрази задоволство от второто полувреме най-вече при победата с 2:0 над "Университатя" Крайова в контрола.

Ако трябва да бъда честен, през второто полувреме играта ни бе по-качествена, с много повече положения. "Университатя" е изключително качествен тим, бърз и агресивен отбор, те почват първенството на 4 февруари, по-рано от нас. Съперникът не ни разрешаваше да играем през първата част. Увеличихме контрола и агресивността на вътрешните халфове и ширината на атаката през второто полувреме. Хубавото е, че Жоао Пауло успява и да бележи, каза Димитър Димитров. Той увери, че ще продължава да дава шансове за изява на младите играчи в тима.

Личи си, че Швиерчок има качества, но е видно, че е изостанал с подготовката. Трябва му време. Убеден съм, че 17-годишният Доминик Янков има сериозен потенциал и от него зависи да го развие. Ще давам шанс на младите. Те са футболисти с огромна перспектива и той, и Светослав Ковачев. Имаме още мачове - с "Кайрат" и "Иртиш", "Балтика" и "Арсенал" Тула. Надявам се да дадем повече време на основния състав, за да изчистим нещата. "Кайрат" е силен отбор с футболисти с годишни заплати от милиони. Имат качествени футболисти, ще бъде интересен двубой, добави Димитър Димитров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна