Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Лудогорец" след победата над "Иртиш": Хубав мач, победи дружбата

Димитър Димитров
Снимка: ludogorets.com

Старши треньорът на футболния ни шампион "Лудогорец" Димитър Димитров-Херо даде добра оценка на Лукас Саша като ляв защитник, както го използва днес срещу "Иртиш" (Павлодар), но заяви че полското попълнение Свиерчок се нуждае още от мачове.
Разградчани днес победиха казахстанците с 2:0, а в края на срещата Кешерю пропусна дузпа. За Димитров този мач беше по-специален, тъй като беше наставник на "Иртиш" преди да се върне в България.
Обичам този отбор "Иртиш" и винаги ще го обичам. Няма как да не обичам "Иртиш", защото аз съм почетен гражданин на град Павлодар. Стана добра, приятелска игра. Победи дружбата в този мач. Днес се получи това, което исках. Вече се вижда повече свежест в отбора. Но все още си личи и умората, която е резултат от работата до момента. Имаме и три мача за четири дни, смятам, че играчите почват и да превъзмогват това и да вървим напред. Лукас Саша добре се справи на левия бек, за нас той е вариант и там да играе. На Якуб Свиерчок му трябва още игрова практика, това се вижда и отбелязаните голове не могат да ме заблудят, каза Димитър Димитров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна