Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА - София завърши 0:0 със "Спартак" Москва

Фернандо Каранга
Снимка: Sportal.bg

ЦСКА - София завърши 0:0 с руския шампион "Спартак" (Москва) в третата си контрола в Испания. Армейците пропуснаха повече и по-чисти положения, удариха греда още в първата минута, а българският национал Ивелин Попов не взе участие за "Спартак". В първата минута Десподов стреля в главата на защитник от "Спартак" Москва. Топката попадна в Тиаго, който стреля, тя премина през Каранга, който обаче я отклони в гредата. Буквално в ответната атака грешка в отбраната на ЦСКА - София позволи на Куинси Промес да излезе сам срещу вратаря, но стреля слабо в ръцете на вратаря Георги Китанов.
В 24-ата минута Десподов стреля от границата на наказателното поле в ръцете на Ребров.
Второто полувреме започна с опасен шут от фаул на Фернандо, който профуча покрай левия страничен стълб на червената врата. В 50-ата минута отново Фернандо стреля отдалеч, но в ръцете на резервния страж Черниаускас. Секунди по-късно "Спартак" изпусна най-чистото си положение, когато футболист на руснаците не успя да вкара сам срещу вратаря след неразбирателство между Жеферсон и Бодуров.
След това Каранга можеше да се разпише, но опитът му за финт на защитник не успя. В 67-ата минута отново Каранга пропусна чиста ситуация, след като Бодуров му свали топката с глава.
Пропуск направи и резервата Жеан Карлос Бланко, който в 79-ата минута се размина с гола. Той можеше и да стреля, но предпочете да подаде на Манолев, но пасът не мина.
Фернандо от "Спартак" пък пропусна една от малкото добри възможности за руските шампиони в последвалата атака, пращайки топката в гредата след центриране на Зобнин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна