Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Пловдив унизен в Коматево

Тодор Неделев изпусна дузпа срещу "Ботев" Враца
Снимка: архив

Отборът на "Ботев" (Пловдив) претърпя унизителна загуба 0:3 от "Ботев" (Враца) в последната си контрола преди старта на пролетния полусезон на Първа лига. Двубоят се игра на стадиона в Коматево.
В 3-ата минута Веселин Минев подаде на Лъчезар Балтанов, който стреля, но топката беше избита от противников играч. Две минути по-късно Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар, но коженото кълби мина над вратата на гостите. Гостите поведоха в резултата в  24-ата минута. Атанас Кабов получи пас на удобна позиция и с отмерен удар се разписа за 0:1. Петър Атанасов от гостите отбеляза втория гол в тяхна полза в 36-ата минута. Тогава той се отзова фронтално срещу вратата на домакините, стреля, а Иван Чворович изпясна топката, която мина под краката му и се оплете в мрежата за 0:2. Домакините опитаха натиск през втората част, но срещнаха сериозна съпротива от съперника, защитаваш се успешно.
В 55-ата минута след центриране от ъглов удар топката бе пратена на задна греда, Диго Кампос я посрещна с глава, но ударът му се оказа неточен. Четири минути по-късно съотборникът му Филип Бризола пропусна от чиста позиция. Гостите дебнеха на контраатаки, като пред Петър Атанасов и Атанас Кабов излязоха на удобни позиция, но не успяха да се разпишат. В 70-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Тодор Неделев обаче стреля неточно и прати топката встрани от вратата. Три минути по-късно Диого Кампос излезе сам срещу вратаря на гостите  Александър Любенов, но прати топката в тялото му. Футболистите на "Ботев" (Враца) отбелязаха третия си гол в 77-ата минута, когато Деян Иванов  вкара с глава и фиксира крайното 0:3.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна