Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на родители в Добрич с искания за повече сигурност в детските градини и училищата

Снимка: Мая Щърбанова

Протест под надслов "Не на насилието в детските градини и училища" се проведе днес и в Добрич. 
С плакати, балони и детски играчки събралите се на протеста майки пред сградата на Общината изразиха желанието си да се работи в посока образователната система в България да върне доверието между родители и учители, което през последните години се е загубило.

Протестиращите настояха да бъдат приети 14-те искания, внесени в Народното събрание през септември миналата година, свързани с подобряването на образователната система в България, като изразиха и своята подкрепа към персонала в детските ясли и преподавателите в училищата и детските градини.



Снимка

За да разберем, че сме били чути, на първо време настояваме да се въведе навсякъде видеонаблюдението, особено в яслите и градините, където често децата са твърде малки, за да могат да разкажат какво се е случило, споделиха родителите.

Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов излезе пред събралите се родители, за да изрази готовността си да разпространи анкети в яслите и детските градини в Добрич относно видеонаблюдението и ако то бъде подкрепено от мнозинството, да се мисли в посока въвеждането му на територията на града. 


Повече по темата ще научите от репортажа на кореспондента на БНР в региона Мая Щърбанова - чуйте го от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!