Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп обеща по-строги мерки за контрол при придобиване на огнестрелно оръжие, предлага да има въоръжени учители

Вълна от ученически демонстрации срещу насилието с огнестрелно оръжие в Съединените щати

| обновено на 22.02.18 в 09:24
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вълна от ученически демонстрации заля САЩ - от щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток, в знак на протест срещу убийствата с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите в гимназията в Паркланд, Флорида.  Протестите се разпространяваха от училище на училище и от щат на щат, младежите споделяха плановете си за демонстрации в социалните мрежи. Някои от проявите продължаваха точно 17 минути, колкото са убитите в Паркланд. 

На среща с представители на протестиращите в Белия дом, президентът Доналд Тръмп обеща, че неговата администрация ще засили мерките за контрол върху хората, които се сдобиват с огнестрелно оръжие. Той излезе и с идея да се въоръжават учителите:
Една атака трае средно три минути. Отнема от пет до 8 минути полицията да предприеме отговор . И докато полицията дойде,  атаката е извършена. Ако имате сред учителите такива със специална подготовка, те могат да помогнат за бързото неутрализиране на нападателя. 
Това ще бъде прикрито носене на оръжие - учителите, които притежават такова, ще преминават специална подготовка и повече няма да съществуват зоните без оръжия, защото за един маниак- страхливец, те са покана да влязат и да атакуват, защото куршумите не се връщат към тяхкоментира Тръмп. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна