Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Пеев получава "Златен Кукерикон" за цялостно творчество

Снимка: Пламен Генчев


На 1 април Сатиричният театър „Алеко Константинов“ ще проведе церемонията по връчване на Националните награди за хумор и сатира „Златен Кукерикон 2018“. В интервю за предаването „Преди всички“ директорът на театъра Калин Сърменов обяви, че голямата награда за цялостно творчество ще вземе Славчо Пеев.

Калин Сърменов коментира:

„За мен това е първо основно отношение към професията, респект към хората, които се занимават с хумор и сатира. Второ – искам да дам надежда, че хората, които работят в областта на хумора и сатирата, има смисъл да го правят и някой оценява техния труд“.

Номинираните са избрани от жури, което е изгледало над 40 постановки. Наградените ще получат плакет, каза Сърменов. Той посочи какво още се очаква по време на церемонията:

„Другата част от раздаването на наградите са едни малки звънчета, които ще даваме за социалната среда. Това е любовта ни и уважението към всички „идиоти“, които ни дават възможност ние да работим. Ако всичко е подредено и ги няма тези безхаберници, ние няма да имаме възможност да се шегуваме, да иронизираме и да сме сатирици“.

Сърменов добави, че звънчетата ще се дават поименно, но артисти ще изиграят хората, които ги получават.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени