Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Благоевград и „Асоциацията за европейско развитие на българското село“ осигуриха работни места за хора с увреждания

20 работни места за хора с увреждания осигури Община Благоевград в партньорство с „Асоциацията за европейско развитие на българското село“.

Хората с увреждания вече работят като технически сътрудници на кметовете и кметските наместници в селата на общината. Специално оборудвани и адаптирани са работните им пространства, като има осигурен транспорт до и от работното им място, каза Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава и председател на „Асоциацията за европейско развитие на българското село“.

"Даваме възможност на хора в неравностойно положение да започнат своята кариера като технически сътрудници в кметствата на община Благоевград".

По проекта „Пространство за равен шанс“, който е на стойност близо 250 хиляди лева, новоназначените сътрудници ще работят в продължение на шест месеца. Това е втората обща инициатива на Асоциацията за европейско развитие на българското село.

"Според мен, пътят за развитието на малките населени места е в сдружаването точно в такива асоциации, които да имат възможност да кандидатстват за европейско финансиране", каза още Георгиев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна