Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът коментира протестите на творците от музикалните състави на Националното радио, които настояват за увеличение на възнагражденията

Борисов: Правителството осигурява субсидия според бюджета, ръководството на БНР отговаря за разпределението ѝ

| обновено на 26.04.18 в 17:50
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов определи протестите на служителите на БАН и съставите на БНР като "безпочвени" и подчерта, че е важно да се работи добре с бюджетите на държавните институции:

"Българското национално радио, с цялото ми уважение, неговият председател трябва да обясни на хората там, че ние само изпълняваме един ангажимент да дадем субсидията, която държавата трябва да даде, и от там нататък ръководството и начинът, по който то разпределя парите, са си изцяло негови. И аз не знаех, че нашето радио има четири оркестри. Може да станат пет, може и шест. Мислех, че съвсем друга е неговата функция, но се разбра, че имаме и четири оркестри. Сега Менда Стоянова ще ходи да се среща с тях. Не знам, като свиреха под моите прозорци, какво се очаква да направя аз. С цялото ми уважение към тях, сигурно са прекрасни музиканти, ама Радиото има четири оркестри или пет. Гвардейците имат, МВР имат. В края на краищата има и пазарен принцип", коментира Борисов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна