Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Инвестициите вече са в реалната икономика и добавената стойност остава в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Инвестициите вече са в истинската, реална икономика и добавената стойност остава в България", изтъкна премиерът Бойко Борисов при старта на изграждането на нови производствените мощности на завод за преработка на царевица в Разград. Събитието съвпада 25-ата годишнина от приватизацията на предприятието. 

"Инвестицията ще затвърди една от най-успешните приватизационни сделки в България", каза още премиерът. По-голямата част от продукцията се изнася за международните пазари в Турция, Румъния, Словакия и Гърция. 

Бойко Борисов даде пример с държавните субсидии за земеделските стопани: 

"С над 2 милиарда и 700 милиона лева държавата дотира българското земеделие – за да я има царевицата, за да ги има заводите, за да ги има работните места. Години наред инвестициите в България, тогава много се тупаха в гърдите моите предшественици, че е имало инвестиции, ама я погледнете какви бяха инвестициите – във вериги, в банки, в ЕПР-та – и парите изтичаха от България. Сега този завод, над 200 милиона лева е тази инвестиция. Затова сте добри дошли. Принадената стойност остава в България. Сиреч имаме една добра спойка между инвеститор и държавата – това, което сме направили в сферата на селското стопанство. Много по-добрата инфраструктура, която изградихме, кара да се влагат тези стотици милиони в България", коментира премиерът в Разград. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени