Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хайнкес призова съдията Чакър да не сe поддава на натиск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на “Байерн“ Юп Хайнкес призова главния съдия на полуфиналния мач с „Реал“ в  Мадрид от Шампионската лига Джунейт Чакър да не се поддава на натиск.

Турският рефер ще има сложна задача на "Сантяго Бернабеу", отговаряйки за отсъжданията в срещата. През миналия сезон двата отбора се срещнаха на четвъртфиналите в турнира, като тогава „Байерн“ остана с 10 човека в реванша след червен картон на Артуро Видал, а след това играчите на „Реал“ реализираха две попадения, при които останаха големи съмнения за засада.

"Чакър свири мача ни с „Пари Сен Жермен“ по-рано през сезона и тогава се справи добре. Очаквам той да бъде обективен и честен. Надявам се, че неговите решения няма да повлияят на крайния изход на мача", каза Хайнкес на пресконференцията преди двубоя.

"Знаем, че ни очаква труден мач. „Реал“ има опит в такива мачове, но и ние знаем какво е да играеш в тях. Няма да се предадем и ще се борим във всеки момент от мача", обеща Хайнкес, който през 1998 година изведе „белия балет“ до триумф в Шампионската лига.

Двубоят между „Реал“ и „Байерн“ е тази вечер от 21:45 часа, а първата среща в Мюнхен завърши с победа с 2:1 на испанския тим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна