Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Бинев: Нямам търпение да изживея момента, в който взимам медал от Гран при

Владимир Далаклиев: Надявам се с Калоян да вдигнем още по-високо летвата

Снимка: БФ Таекуондо

Владимир Далаклиев и Калоян Бинев ще представят България в най-високия клас турнири – тези от сериите на Grand Prix. Те са с ранг G4, а високите точки, които носят, оформят класиранията за предстоящите олимпийски игри в Токио през 2020 година. Първото състезание за българите ще бъде в Рим от 1 до 3 юни. До момента за участие в престижните надпревари за записали настоящият треньор на националите Теодор Георгиев, като и Владимир Далаклиев. За Калоян Бинев това ще е дебют, а мечтата му е да спечели медал.

„Чувствам се прекрасно и тъй като това ще ми е за първи път се надявам да оправдая очакванията. Надявам се да взема първия медал или втория, защото все пак и Влади ще играе в първия ден. Шансовете ни са големи. Влади и Теди ми казват, че чувството е неописуемо. То и мотото на Гран при е – Там идват само шампионите. Нямам търпение да го изживея. Нямам търпение да изживея и момента в който взимам медал“, сподели Калоян Бинев.

Владимир Далаклиев се е състезавал в сериите Гран при, като за него това ще е четвърто участие.

„ За съжаление до сега нямаме медал от Гран при. Надявам се аз и Калоян да успеем да вдигнем още по-високо летвата. Надявам се да успеем да се докажем и на това престижно състезание“, допълни Владимир Далаклиев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени