Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Марсилия“ губи точки по пътя към Шампионската лига

„Марсилия“ губи точки по пътя към Шампионската лига
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на „Гингам“ и „Марсилия“ завършиха 3:3 в среща от 37-ия кръг на френското първенство по футбол. Гостите с лекота пропиляха две важни точки в битката за класиране в Шампионската лига. Явно мислите на футболистите на „Марсилия“ бяха насочени към предстоящия финал за Лига Европа срещу „Атлетико“ (Мадрид) на 16 май в Киев.

„Марсилия“ остава на 4-ата позиция в таблицата със 74 точки, колкото има и третият „Монако“, който обаче е с мач по-малко. „Гингам“ е на 10-то място с 47 т.

Още във 2-ата минута Валер Жермен с глава изведе гостите напред в резултата. В 14-ата минута Флориан Товен удвои преднината. „Гингам“ върна един гол в 42-ата минута чрез Клеман Грение, който довкара топката в мрежата след удар на Джими Брианд в напречната греда. След почивката домакините стигнаха до пълен обрат с две дузпи. В 51-ата минута Окампос игра с ръка в наказателното поле и Грение бе точен от бялата точка. В 69-ата минута Бриан се измъкна зад защитата и бе повален от Стив Манданда за втора дузпа, а вратарят на гостите получи директен червен картон. Нападателят сам се нагърби с изпълнението и не остави шансове на резервата Йоан Пеле. С човек по-малко „Марсилия“ успя да изравни в 81-ата минута, когато Буна Сар намери Товен и той направи 3:3. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна