Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществената дискусия "България пред избора на бъдеще" констатира ключовите проблеми в България

Снимка: архив

Доходите и качеството на живота и образованието са ключовите проблеми в България в момента. Това беше един от акцентите в обществената дискусия "България пред избора на бъдеще", организирана от Сдружение "Визия за България". Целта е експертно разработване на визията за бъдещето на страната до 2050-а година, както и нейното широко обсъждане. Политологът Калоян Методиев подчерта в изказването си:

"Докато ние не променим своето социално и икономическо положение вътре в държавата ние не може по никакъв начин да се развиваме, да имаме бъдеще, което да отговаря на потребностите на българското общество. Трябва ни радикална, нестандартна, експериментална, основана на успешни примери, гъвкава, към днешна дата деиделогезирана, политика. ЕС е прекрасна възможност."

Към сдружението е създаден експертен съвет, действа и онлайн платформа на националната кауза. В съвета влизат социолози, политолози, авторитетни личности в различни области на обществения живот, обединени от разбирането за необходимостта от ясно дефинирани дългосрочни национални цели и стратегии.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна