Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Запорожанов: ЕП се опита да дискредитира Фейсбук по време на изслушването на Зукърбърг

Изслушването на Марк Зукърбърг в Европейския парламент не беше много по-различно от това пред Сената. Всички тези висши фигури в Европа нападаха изпълнителния директор на Фейсбук. Опитваха да му задават въпроси, които да дискредитират като цяло социалната мрежа, но той умело ги увърташе и не позволяваше да бъде дискредитиран. Това каза експертът по дигитален маркетинг Стилиян Запорожанов в интервю за предаването „Нещо повече“ по повод на изслушването на Марк Зукърбърг в Европейския парламент.

Според него екипът на Фейсбук има пълна готовност да покрие изискванията на новия регламент за защита на личните данни: "Те от няколко месеца вече дават възможност на потребителите да контролират личните си данни, да контролират и с кои приложения да споделят личните си данни, така че те напълно отговарят на регламента".

По отношение на фалшивите новини в социалната мрежа, Марк Зукърбърг обясни пред ЕП, че ще бъде използван изкуствен интелект, който да възпира появата им: „Изкуствен интелект във Фейсбук има вече от години, който се развива сам по себе си на базата на информацията, която взима от потребителите. Това означава, че колкото повече потребители се включват в платформата, толкова по-умен става изкуственият интелект. В момента Фейсбук вземат цялата информация от фалшивите профили, анализират тяхната активност, какво публикуват и по този начин виждат дали един профил е фалшив и какво споделят“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени