Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Мамалев и Весел Цанков представят книгата „Усмихни се, човече!“

Георги Мамалев: Понякога зависи от нас как ще изживеем живота си – с усмивка или с тъга

Весел Цанков: Книгата е водопад от смях, но в нея има и доста смисъл

Снимка: личен архив

В книгата си „Усмихни се, човече!“ актьорът Георги Мамалев споделя весели случки от детството си, от училището, от казармата, дори от семейната кухня. Премиерата на книгата е на 4 юни, от 19:00 часа, Зала 42 на НДК. Входът е свободен.

Читателите ще научат как преди да се наложи като актьор е бил метеоролог и главен градинар. А също кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и защо винаги ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.

 „Книгата е лятна, приятна, забавна, морска, има спомени от Созопол, Бургас, защото там много сме снимали. Там беше и на „Оркестър без име“ базата – в Созопол. Книгата става и за ценителите на българския театър и на българското кино, защото те ще разпознаят всички тези личности, които са гледали в много филми, в театрални постановки. Това са любими, големи актьори. Ще им бъде интересно да се срещнат с истории, които не са знаели. Има и много снимки. Това е начин до известна степен да съживя спомена за тези големи актьори “, сподели Георги Мамалев в „Хоризонт до обед“.

Книгата е написана в съавторство с Весел Цанков, писател – хуморист и журналист.

„Книгата е в стила „Георги Мамалев“. Който поне веднъж е виждал Жоро - било на екрана, било на сцената - той знае какъв е стилът Георги Мамалев. Това е водопад от забавни случки, водопад от смях. Разбира се, в този смях има и сериозни моменти, малко носталгия… Тази книга не е само смешна. В нея има и доста смисъл“, сподели Весел Цанков.

Човек може да избере как да изживее живота си, смята Мамалев.

„Този отрязък от време, който ни е даден от Бога или от съдбата, или от времето, той ще се състои. Въпросът е как да го изживееш – дали с повече усмивка или да го изживееш с повече тъга. Понякога това зависи от нас самите, не само от обстоятелствата, които са около нас“.

Най-голямата награда е да можеш свободно да излезеш на улицата и хората да те посрещнат с радост, каза още Георги Мамалев.

Усмивката и песента вървят ръка за ръка за актьора.

„Пея… Живот и здраве да е. Вчера ми се обадиха от Бургаската филхармония, имат плат за един проект с участието на Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, моя милост, други певци. Проект, който е предназначен за младата публика“, разкри в ефира на „Хоризонт“ Мамалев.

От звуковия файл можете да чуете цялото интервю на Савелина Савова с Георги Мамалев и Весел Цанков.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени