Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Мамалев усмихна зала 42 на НДК

БНР Новини
27
Весел Цанков (вляво) и Георги Мамалев
Снимка: Ани Петрова

В понеделник (4 юни) над 200 гости се забавляваха с неповторимия Георги Мамалев на представянето на автобиографичната му книга „Усмихни се, човече!“ Сред публиката можеха да бъдат забелязани директорът на Народния театър „Иван Вазов” Мариус Донкин, писателят Михаил Вешим, актьорите Аня Пенчева, Ева Тепавичарова, Катерина Евро, Симеон Викторов, театроведът Ирина Канушева и разбира се, съпругата на Мамалев и двамата му синове. Да поздравят автора бяха дошли и Боряна Пунчева и Антон Радичев – негови партньори в някогашния „Клуб НЛО”. В залата имаше и неголямо, но стойностно присъствие от Националното радио – директорът на програма „Христо Ботев” д-р Кирил Калев, редакторът от „Хумор и сатира“ Деян Копчев и Весел Цанков, който, освен заместник-главен редактор в културната програма на радиото, е и съавтор на книгата.

Събитието откри актьорът Тончо Токмакчиев, който сподели „тайната“, че сега Мамалев пише опера, балет и указания за физиците в ЦЕРН в каква посока да продължат изследванията си. След това Весел Цанков се похвали, че работата по книгата е била преди всичко хумористично шоу, при това изнесено специално за него. Редакторът Ирина Вагалинска също каза добри думи за актьора, който дисциплинирано се е вслушвал в препоръките ѝ. От името на издателство „Книгомания“ Илиян Андонов сподели, че по-смешен автор не са имали. Накрая Георги Мамалев изнесе импровизиран спектакъл, в който смеси истории от книгата с откъси от моноспектаклите си. На сцената излязоха и Катерина Евро и Боряна Пунчева, които също казаха добри думи за книгата и най-вече за нейния основен персонаж.

На финала на представянето, като видя дългата опашка за автографи, актьорът свали сакото си, нави ръкавите на бялата си риза и близо час надписва книги.

Снимки в галерията: Ани Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна