Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драмата на драматургията

БНР Новини

В рамките на Малък сезон на Театрална работилница „Сфумато“ се състоя важна дискусия „Драмата на драматургията“ с модератори Стефан Иванов и Ясен Василев. В нея участваха театрали от различни страни, като Флориан Хирш – драматург на „Бургтеатър“, Виена и главен редактор на списание „Бург“, Роберто Скарпети – драматург към „Театро ди Рома“, гръцката писателка и драматуржка Ангелики Дарласи, специализирала драматургично и сценарно писане в Гърция и Англия, както и българските режисьори Маргарита Младенова и Иван Добчев. Всеки от тях сподели примери от собствената си практика в театъра. Разискваха се въпроси за финансирането, за мястото на драматургията в процеса на създаване на едно представление, за това какви проблеми, свързани с писането за театър, съществуват днес за различните политики по отношение на театъра, за добрите примери и за лошите примери, за необходимостта да се води битка...
Тази вечер на Малък сезон ще продължи четенето на пиеси на млади автори – това са Михаил Казаков, Олга Кучанова и Радослав Чичев.



„Малък сезон 2018“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна