Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецсъдът ще заседава по делото срещу бившия кмет на Ловеч Минчо Казанджиев

Минчо Казанджиев
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд ще гледа днес делото срещу бившия кмет на Ловеч – три мандата, Минчо Казанджиев, който е обвинен в безстопанственост в особено големи размери. Обвинението срещу Казанджиев е повдигнато от Окръжната прокуратура в Ловеч заради закупено от общината атракционно влакче за 360 000 лева по проект, финансиран с европейски средства.

Разследването е установило, че спечелилата обществената поръчка фирма не е разполагала с такова влакче, което да отговаря на поставените условия и е представила преправени документи относно техническите параметри и характеристики на влакчето, за да отговори на изискванията на техническото задание на обществената поръчка. Доставеното влакче, което на практика не е използвано, е било прието, без да са направени тестове и проби, като не е извършена и проверка дали реалните му параметри отговарят на тези, заложени в обществената поръчка.

Освен бившия кмет на Ловеч пред съда ще застанат и управителят на фирма, спечелила обществената поръчка за доставка на атракционно влакче за общината, за документно престъпление, и ръководителят на проекта – за безстопанственост и документално престъпление.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна