Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедственото положение в община Пирдоп е отменено

| обновено на 26.07.18 в 12:31
Снимка: БГНЕС

Отменено е бедственото положение в община Пирдоп, съобщи за БНР заместник-кметът Вера Бойчева. На отделни места в общината валежите са били 120 литра на квадратен метър, наводнени са къщи и земеделски площи. Щетите все още се оценяват, а на стопаните се раздават заявления за държавна помощ:

„Ситуацията вече е овладяна, обстановката е по-спокойна. Цяла нощ сме обикаляли града. В ранни зори проверихме отново мостовете и реките. Тази нощ нямаше нито един сигнал“, допълни зам.-кметът на Пирдоп.

Две реки преляха в Пирдоп, като наводниха къщи и прекъснаха подбалканския път София - Бургас в сряда сутринта след поройния дъжд.

Бойчева каза, че към момента трябва да се преминава с повишено внимание, тъй като все още тече вода.

Залетите земеделски имоти са много, отбеляза още Вера Бойчева и добави, че тези дни комисия ще оцени щетите:

„Тази сутрин продължаваме да получаваме сигнали за залети земеделски имоти. Тези имоти са най-пострадалите. Има и отнесени пътища към ферми. Хората не могат да си стигнат до фермите, а имотите им просто са заличени“, каза тя.

Бойчева бе категорична, че няма опасност от преливане на язовир "Душанци". Тя посочи още, че общината няма финансова възможност да се справи с щетите от наводненията.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна