Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две деца са с опасност за живота, след като пострадаха от волтови дъги

| обновено на 02.08.18 в 16:07
Снимка: Ани Петрова, БНР

13-годишно момче е с опасност за живота след инцидент с волтова дъга на жп гарата в Стара Загора, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Установено е, че на 1 август 2018 година, около 17,30 часа, в Стара Загора, 13-годишно момче се намирало в района на жп гарата в града. Детето се качило на покрива на товарен вагон, при което се е образувала волтова дъга и при контакт с тялото му е нанесла телесни увреждания.

Пострадалият незабавно е бил транспортиран за оказване на спешна медицинска помощ в ЦСМП - Стара Загора. Той е с тежки изгаряния и опасност за живота.

След извършването на първоначалните медицински манипулации, насочени към преодоляване на непосредствената опасност за живота му, момчето е било транспортирано до Клиниката по изгаряния в Пловдив, където и към момента продължава лечението му.

В тежко състояние с 15% изгаряния там е настанено и 7-годишно момиче, което се качило по метален електрически стълб за високо напрежение при село Змейово. В този случай волтовата дъга е съборила детето, което е получило фрактура на едно от ребрата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна