Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Новите ограничения пак сринаха рублата, пише електронното издание "Лента". По данни към полунощ поскъпналият долар е стигнал 65,55 рубли, а еврото – 76,12 рубли.

Руското посолство в Съединените щати заяви, че смята новите санкциите за "драконовски" и обявени "под измислен предлог", посочва "Известия". Според "Ведомости" руските дипломати не са получили доказателства от американска страна. Те са предложили  да бъде публикувана кореспонденцията им с Държавния департамент по случая "Скрипал", но Вашингтон не е отговорил. Изданието допълва, че според пожелал анонимност представител на Държавния департамент новите санкции ще засегнат на практика всички руски държавни предприятия, а ефектът може да обхване до 70 на сто от руската икономика.

Санкциите ще оставят Русия без електронни устройства, тревожи се "Московский комсомолец". От  Държавния департамент обявиха, че ограниченията засягат износа на електроника и оборудване, свързани с националната сигурност. Изключение ще се прави за космическото сътрудничество и други области, но всеки случай ще се преценява отделно.

Турските вестници отразяват подробно срещата на турска делегация с американски представители във Вашингтон. Йени Шафак определя разговорите като критичен контакт. Според друго турско печатно издание – "Йеничаг" – главната тема на критичния разговор е бил проблемът с пастора Андрю Брънсън, задържан от Турция и обвинен във връзки с Фетхуллах Гюлен. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна