Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Добрич отново изразяват недоволство пред сградата на ВиК

| обновено на 05.09.18 в 08:02
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Жители на Добрич отново ще изразят недоволството си пред сградата на местното водно дружество заради системен недостиг на вода. 

Община Добрич и ВиК дружеството в града ще предприемат съвместни мерки за справяне с проблема с водоподаването в няколко квартала от града.

Община Добрич и ВиК дружеството в града са постигнали единодушие по въпроса с продължаващия проблем с липсата на вода вече повече от 20 дни в квартал "Рилци". Жителите изразиха своето недоволство от липсата на адекватни мерки в четири протеста през последните две седмици. Днес кметът на града Йордан Йорданов свика среща между гражданите, представители на водния оператор и общината.

До края на тази седмица трябва да се вземе решение водонапорната кула на кооперацията в квартал "Рилци" да може да се използва от ВиК дружеството. От своя страна то е поело ангажимент за изграждане на алтернативно трасе от един километър, което да замести компрометираното старо, заяви на брифинг кметът на община Добрич Йордан Йорданов, и допълни: 
"Ние сме поели ангажимента, че до шест месеца ще бъде изградено изцяло довеждащото водопроводно трасе до самия квартал".
Йордан Йорданов припомни, че още на 27-и октомври миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството - собственик на местното ВиК дружество, както и всички ангажирани институции, са били алармирани за задълбочаващите се проблеми с водоподаването в града, и попита: 
"Какви мерки са предприети за фактическия фалит на ВиК дружеството?"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна