Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голмайсторът Краев: Щастлив съм, че зарадвахме българите

2
Божидар Краев ликува след първия гол.
Снимка: Ройтерс

"Чувството да вкараш за родината е прекрасно", заяви Божидар Краев след мача срещу Словения в Любляна. Той се разписа два пъти за победата с 2:1, благодарение на което българите стартираха успешно новия турнир Лига на нациите.

"Радостен съм, че зарадвахме много българи точно на празника. Чувството да вкараш за родината, за България, не може да се опише. Работя, тренирам, развивам се и вървя напред", каза Краев за БНТ1.

"Получих само удар в прасеца, но не е сериозно", добави той.

"Мачът с норвежците е след три дни. Силен отбор са. Имам познат там, с който сме играли в "Мидтиланд", така че знам колко силен отбор са. Не знам точно какво можем да очакваме, но играят силов и директен футбол", завърши халфът.

Капитанът Ивелин Попов отличи младите в националния отбор на България.

„Излязохме и показахме това, което тренирахме през седмицата. Искам да отлича младите момчета, които показаха, че са готови за големия футбол. Дано продължат да поддържат това ниво, защото съм доволен от играта", каза той.

"Не е важно кой вкарва головете. Още след втория им го казах на терена. След като вкараш, идва време да играеш за отбора. Трябва да се допълваме", добави Попов в интервю за БНТ1.

"Победихме с 2:1, но не всичко беше перфектно. Видяхме, че в нашата игра имаше грешки. Това е нормално, защото е първи мач, но сега имаме още малко време, за да изчистим тези грешки", добави националът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени