Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев: Трябва да победя, за да зарадвам публиката

Кубрат Пулев и Хюи Фюри позират след пресконференцията.
Снимка: БГНЕС

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев заяви, че е напълно готов да победи британеца Хюи Фюри на предстоящата в събота гала вечер в София.

Победителят от двубоя в зала "Арена Армеец" ще стане официален претендент на Антъни Джошуа (Великобритания) за световната титла във версия Международна боксова федерация.

"Такава вечер никога не е правена в България. Предстои ми сериозен мач на световно ниво. Противникът е много сериозен. Като цяло хората ще наблюдават зрелищни мачове, боксово шоу. Подготвили сме се здраво, концентрирано, целенасочено, дисциплинирано. Годините, в който съм по световните рингове, ме е довел до днешния ден, в който имам достатъчно опит. Аз съм човек, който не се предава. Постоянство и работа. Това правихме през последните три месеца с моя треньор и с целия ми екип. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър. Това ме доведе до тази форма, в която трябва да бъда, и физически, и психически, и по всякакъв начин. Смятам, че формата ми е достатъчно добра, за да спечеля. Още повече залата ще бъде пълна, трябва да победя, за да зарадвам българската публика", коментира Пулев на пресконференцията днес.

Чуйте още от него:


Треньорът на българина Ули Вегнер също смята, че Пулев е подготвен на изключително ниво и вярва, че той може да стане световен шампион. 

"Кубрат е подготвен на изключително ниво. Впечатлен съм по начина, по който той се разви в последните години. Горд съм от него. Свършихме много работа, преминахме през всички етапи. Той е напълно готов да спечели това предизвикателство. На откритата тренировка видях изключителната подкрепа от феновете. Налице са всички предпоставки за победа. Кубрат е много зрял. Наясно сме, че този мач е огромна отговорност и за него, и за мен като треньор. Ако не вярвах, че той може да стане световен шампион, нямаше да продължа да работя с него. България има страхотни традиции в аматьорския бокс, има олимпийски шампиони, световни шампиони. Смятам, че Кубрат е напълно готов да донесе световната титла в България и при професионалистите", заяви Вегнер.

Хюи Фюри е категоричен, че е дошъл в София единствено с мисълта и намерението да победи. "Тренирах здраво и съм добре подготвен. В събота ще видите плана ми за мача. Имам различни варианти. Готов съм за всичко", обяви британецът:

Сред 10-те боя в събота е и мачът на Тервел Пулев за европейската титла в полутежка категория срещу аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе. Чуйте какво каза и Тервел:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени