Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рамадан Аталай: Изборите са на хоризонта

ГЕРБ много трудно могат да се измъкнат от този капан, който сами си създадоха, каза депутатът от ДПС

Рамадан Аталай
Снимка: БГНЕС


„Изборите така са налегнали на хоризонта, че много трудно ГЕРБ могат да се измъкнат от този капан, който те самите си създадоха“. Това заяви в предаването „Неделя 150“ Рамадан Аталай – член на оперативното ръководство и депутат от Парламентарната група на ДПС. Според него това, което се случва на управляващите, идва от техните редици – неадекватното поведение, действия и изказвания. Скандалите, които вървят – всичко те си го правят, категоричен е той.

„Това правителство в този си формат или без този формат е безидейно, без визия за развитието на България, без определени цели. Затова ние се опитваме да направим една програма за ускорено развитие на България. Нека да поставим поне 5 цели на тази нация и всяка политическа формация, която идва на власт, да ги припознае и да се опитаме да обединим нацията. /…/ Докато това правителство в този формат с националистите продължават да вилнеят в изпълнителната власт, нищо добро не чака България. ДПС ще намери всички демократични методи, с които да накараме управляващите да се съгласят с програма в интерес на обществото“, коментира Рамадан Аталай. Според него обаче изборите няма да покажат реалността в България.

Обединението на Валери Симеонов с работодатели и синдикати говори много лошо, изказа мнение Аталай и добави:

„Съжалявам цялата нация, че не излиза на площадите. /…/ В българската политика няма място такъв политик, който няма нито политически език, нито някакво възпитание“.

Според него Законът за местното самоуправление, предложен от патриотите, е в ущърб на демокрацията.

Пазарлъците се водят между ГЕРБ и националистите, каза Аталай и добави: „Целият пазар в цяла България е в интерес на лобистките закони, които предлагат и едните, и другите“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна