Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бока Хуниорс" срещу "Ривър Плейт" на финала на "Копа Либертадорес"

Рамон Абиля (вляво) току-що е отбелязал първия гол за "Бока".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинското Суперкласико "Бока Хуниорс" - "Ривър Плейт" се пренася за първи път в историята на финал за "Копа Либертадорес", след като днес "Бока" отстрани бразилския "Палмейрас" след 2:2 като гост и общ резултат 4:2.

Рамон Абиля откри резултата за Бока в 17-ата минута и буквално обезмисли усилията на домакините след като се разписа с нисък удар.

Луан изравни за водения от Луис Фелипе Сколари "Палмейрас" в 7-ата минута на второто полувреме. Защитата на аржентинците не успя да изчисти както трябва топката след изпълнение на свободен удар от Лукас Лима.

Луан се освободи от противников играч на 10-ия метър и с мощен изстрел през краката на вратаря прати топката в мрежата. Само след още 7 минути Густаво Гомес от дузпа обърна развоя на мача. Но Дарио Бенедето, който беше точен на два пъти в първата среща, изравни за 2:2 с удар от 25 метра в 69-ата минута.

Класирането на "Бока Хуниорс" идва ден след като и техният голям съперник "Ривър Плейт" стигна до последния мач в турнира, елиминирайки носителя от миналата година "Гремио".

Така най-престижният финал в Южна Америка ще се разиграе в два мача, като първо е на 7 ноември на стадион "Ла Бомбонера". Реваншът на "Eстадио Монументал Антонио Веспучио Либерти" е на 28-и този месец. Това ще бъде и последното издание в два мача на финала, а от догодина се въвежда практиката от Европа- шампионът ще бъде определян в един мач на неутрален терен. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна