Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти от БНР дариха книжки на детското отделение в болница „Токуда“

| обновено на 23.05.19 в 17:36
3
Д-р Калин Лисички и журналистите от „Хоризонт“ Лъчезар Цветков, Диана Янкулова, Людмила Железова, Адриана Киселинчева и Росица Кавалджиева.
Снимка: Ани Петрова

В навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май журналисти от БНР направиха пето поредно дарение от детски книжки, този път на детското отделение в болница „Токуда“.

Повече от 30 детски книжки с послания и автографи дариха на болните деца водещи и редактори в предаванията на програма „Хоризонт“ – „Нещо повече“ и „Каста дива“.

„Всеки от нас поотделно се чувства малък, но когато много на брой малки зрънца добро се съберат заедно, можем да направим живота по-хубав“, каза Росица Кавалджиева, водещ на предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“.

„В книжките, които избрахме, героите оздравяват и това е още един стимул за децата - да вярват, че след всяко лошо нещо, което им се случва, следват много добри неща“, каза Диана Янкулова, водещ на обзорното предаване „Нещо повече“.

„Такива жестове се случват рядко“, посочи началникът на педиатрията д-р Калин Лисички:

„Имаме и по-големи деца, които с удоволствие биха чели и разглеждали книжки, така че много благодаря за дарението, особено като имам предвид, че то е по случай може би най-българския празник 24 май“.

В звуковия файл чуйте целия репортаж за предаването "12+3".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия