Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекар от Сливен: Инфекциозно отделение работи в разрез с нормите

снимката е илюстративна

В Сливен от днес тече масово тестване на лекарите от частната болница „Хаджи Димитър“ за COVID-19, след като там бяха открити 8 души медицински персонал, носители на вируса. Това съобщи директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балаулова. Тя каза още че, могат да се изследват и лекари от други болници, ако имат грипоподобни симтоми. 

Междувременно д-р Ганка Василева, лекар от едно от ДКЦ-та в града обяви, че е изпратила сигнал до генерал Мутафчийски и министъра на здравеопазването за функциониращо инфекциозно отделение на частната болница в разрез с нормите за работа. 

Д-р Василева обясни, защо е подала сигнала до Националния оперативен щаб.

"Не отговаря първо на санитарно-хигиенните изисквания, не отговаря и на това, че няма персонал от инфекционисти."

Директорът на РЗИ д-р Петя Балулова коментира, че това инфекциозно отделение е отворено в помощ на другите две, като кризисна мярка.

"Заповедта е на министъра и решението е на Областния кризисен щаб във връзка със ситуацията, конкретно. Те са в помощ и работят докато ситуацията е такава."

Д-р Балулова заяви, че очаква частната болница да бъде затворена за дезинфекция.

"Взето е решение от Областния щаб, това което е препоръчано да се направи .. да се затвори болницата, да се направи дезинфекция и след като се направи дезинфекция да бъде възстановен приема."

Днес в Сливен бе затворена за дезинфекция още една детска градина, заради две деца, които са имали контакти с  лица с потвърдени проби за коронавирус. Децата са поставени под карантина.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени