Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Никога не се страхувайте да питате!

БНР Новини
Наско Стаменов - учител по химия в НПМГ, комуникатор на науката

Това не е просто съвет, а проверената рецепта на Наско Стаменов човек да попадне точно там, където му е мястото и където е щастлив и удовлетворен. Формулата е елементарна наглед, но явно изисква склонност към ескпериментиране и известна дързост. 

Така, задавайки подходящия въпрос като ученик в Националната природо-математическа гимназия, той открива, че има свободата да прави тъкмо това, което го влече от дете – химията. Не минава без пушек и гръм, но това е част от магията. 

Следва университетът, малко учителски и музеен стаж, „Корпусът за бързо гърмене“, иначе казано, забавният начин да се възпламени у децата любовта към науката, после алумни клубът на завършилите НПМГ и съвсем логично – отново в любимото училище, но този път в ролята на учител. За недългата, но възпламеняваща история на младия учен и преподавател чуйте в записа.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.