Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В БЧК непрекъснато пристигат молби от болници за финансова подкрепа

Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст продължава благотворителната кампания в подкрепа на битката с коронавируса. Дарения можете да направите, като изпратите съобщение на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Със събраните средства червенокръстката организация ще подпомогне лечебните заведения, за да бъде купена най-необходимата апаратура и техника. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС. 

"За голямо съжаление отново пред нас има едно голямо предизвикателство - това е втората вълна, която в момента върви не само в България, а и в целия свят. Отново ще трябва да бъдат подпомогнати възрастни хора, самотни хора, отново трябва да бъдат подпомогнати тези, които са на първа линия като докторите, доброволците, полицаите. Отново ще трябва да подадем сериозна ръка и на здравните заведения", каза за БНР Христо Григоров, председател на Българския червен кръст. 

В БЧК пристигат непрекъснато молби от различни болници за финансова подкрепа. Комисия прави анализи и се оказва помощ там, където има най-осезаема нужда, подчерта Григоров. Със събраните средства се купуват респиратори, рентгенови апарати, бактерицидни лампи, легла, термометри, одеяла.

"В рамките на възможностите, които ни се дават, благодарение именно на помощта на българския народ и на държавните институции, преди всичко на корпоративния бизнес, на който искам сериозно да благодаря, защото той в първата кампания взе изключително активно участие и отново да ги приканя да се включат и да подпомогнат", допълни Христо Григоров.

Председателят на БЧК призова да спазваме указанията, които ни дават институциите, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Интервюто с Христо Григоров можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна