Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш треньор на ЦСКА София пое ЧФР Клуж

Едуард Йорданеску по време на престоя му в ЦСКА София
Снимка: sportal.bg

Бившият старши треньор на ЦСКА София Едуард Йорданеску се завръща начело на ЧФР Клуж, информира вестник "Газета Спортурилор", цитиран от БТА.

Ден след нулевото домакинско равенство именно с "червените" в Лига Европа, 42-годишният специалист постигна споразумение с управата на шампиона на Румъния за договор до 2022 година и за втори път ще заеме поста старши треньор на Клуж.

Предишният престой на Йорданеску в отбора се оказа фиаско. Треньорът води състава едва в три мача през 2018 година, успя да спечели Суперкупата на Румъния, след което бе уволнен след неразбирателство с ръководството.

След раздялата с последния треньор на Клуж Дан Петреску в началото на седмицата мениджъри засипаха клубната управа с кандидатурите на десетки чуждестранни треньори, но ръководството предпочете Йорданеску, който е запознат с особеностите на местния футбол и бързо ще се впише в обстановката.

Йорданеску води за кратко ЦСКА София през есента на 2016 година, но не бе приет добре от феновете на "червените" и под техен натиск бе уволнен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна