Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите за иновативно предприятие на годината

Шестнадесетият национален иновационен форум "Икономическа устойчивост чрез иновации" ще се проведе на 18 декември от 10.30 часа, разбира се изцяло в дигитална среда. Ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите в 16-то издание на националния конкурс „Иновативно предприятие на годината" и представянето на основните изводи от годишния доклад "Иновации.бг".

16 канидатури на компании от различни икономически сектори стигнаха до финала. Победителите бяха определени от 23-членно жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, браншови организации и медии. 

Освен наградата „Иновативно предприятие на годината 2020“ в 8 категории, отличените фирми в конкурса получават и правото да използват марката „Високи постижения в иновациите" (Excellence in Innovation) на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Дигиталното издание на форума ще се излъчва в онлайн платформата на компания, отличена в конкурса „Иновативно предприятие на годината". Събитието включва предаване в реално време от няколко локации. Регистрацията е задължителна и приключва днес до 17 часа.

"За нас 2020 г. беше както предизвикателство, за да адаптираме формата на конкурса спрямо новите условия, така и възможност да развием платформата чрез партньорство с наши лауреати, които са доказани лидери в използването на високите технологии в събитийния сектор. Щастливи сме, че тазгодишното издание на конкурса отбелязва голям интерес към новосъздадената категория „Дигитална трансформация“ за иновации за Индустрия 4.0, сектор Финтех, блокчейн технологии, иновации на работното място“, каза Фани Колева от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, чийто медиен партньор е Радио София.

Националният иновационен форум е ежегодно събитие, под егидата на президента на Република България г-н Румен Радев, което обединява усилията на всички заинтересовани страни за подобряване на иновационната среда в страната.

Чуйте интервюто на Лили Големинова с Фани Колева. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна