Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодора-Косара Попова: Радвам се, че Холивуд обръща внимание на друг тип разказване

Теодора-Косара Попова
Снимка: ФБ/ Teodora-Kosara Popova

„Това, че имаше силно женско присъствие на 93-ите награди за “Оскар” много ме радва“, каза пред БНР режисьорката Теодора-Косара Попова.

Студентката в специалност "Филмова и телевизионна режисура" на НАТФИЗ Теодора-Косара Попова участва в категорията “Чуждестранен студентски филм” на студентските Оскари с филма „Танда“.

„Това е прецедент за Холивуд и с филма „Земя на номади“, който е с жена китайка режисьор и той спечели наградата за най-добър филм и за най-добра режисура. А този филм е заснет по много европейски модел, виждаме, че Холивуд започва да обръща внимание към друг тип разказване, това е другият ми повод да се радвам“, посочи още Попова.

„За Мария Бакалова мога да кажа, че актьорският талант много трудно се определя в толкова ранен етап, а фактът, че Бакалова е достигнала до Холивуд вече, до мечтата на всяка актриса, говори достатъчно. Ролята ѝ в Борат е много типажна, което говори или че тя умее да се превъплъщава в толкова смели образи, или че е такава като актриса“, смята още Попова.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени