Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение „Силистра 2030“ подпомага социално слаби семейства

Снимка: личен архив

Сдружение „Силистра 2030“ обединява група младежи, родени в Силистра, но поели по своя път и през голяма част от времето са на друго място, а не в дунавския град. Обединява ги желанието да оставят следа, да помогнат, да насърчат, да стоплят сърцата на малки и големи. За краткия период от своето съществуване те имат няколко благотворителни инициативи. Броени дни преди Великден беше организирана кампания за събиране на средства и за купуването на продукти, които да бъдат раздадени на различни социални групи и семейства.

Вече са зарадвали първите от тях - членове на Фондация „Съпричастие“, хора с проблеми, свързани със зрението и слуха. Великденски кошници са били  раздадени на жители на различни населени места от община Силистра. 

"Искаме да помогнем на тези наши членове от обществото, които не могат да осигурят богатата празнична трапеза, на която много от нас ще се радват, които няма как да прекарат весело и светло празниците си, защото са се изправили пред трудност и невъзможност да се справят с нея", каза за БНР Девора Недялкова член на Сдружение „Силистра 2030“.

Сдружение „Силистра 2030“              Снимка: личен архив

По думите ѝ благотворителните кампании нямат само материално измерение: 

"Ние искаме хората да ги запалим, да им отворим очите, да ги стимулираме да проявяват емпатия, която по-рядко виждаме, не защото я няма, а защото времената, в които живеем, са доста трудни", допълни в предаването "По първи петли" Недялкова.

Сдружение „Силистра 2030“          Снимка: личен архив

Сдружение "Силистра 2030" има планове да помага на нуждаещи се не само по време на празници, подчерта тя:

"Ние искаме да създадем система от добротворчески събития, да привлечем доброволци, наши съмишленици, членове на сдружението ни и по този начин да събудим латентни, позаспали усещания във всички нас, че могат да се случват хубави неща и те зависят предимно от нас. Всеки, на когото му хрумне идея, или види, че съседът му или някой негов познат е в нужда, може би иска да развие своя мечта, която досега му се е струвала невъзможна, свързана с добрата обстановка и повечето възможности, може да се свърже с нас".

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна