Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от столичното 19 СУ “Елин Пелин” с първи национален морски иновационен лагер

Снимка: Луиза Лазарова

Ученици от клуба по предприемачество на столичното 19 СУ “Елин Пелин” организират от 8 до 16 юли в Приморско ,,FUNnel Camp”. Това е първият летен национален морски иновационен лагер.

Целта на инициативата е да събере ученици от цялата страна и да ги провокира да разсъждават върху актуални проблеми, да ги научи на бизнес умения и как да ги приложат на практика, използвайки технологии, иновации и лична инициатива.

Програмата е направена от ученици, сподели в ефира на радио София Владислав Петков - ученик в 10 клас в столичното 19-о училище:

„Ние сме около 5-6 човека. Лагерът е продължение на наше събитие от месец януари, когато събрахме ученици от няколко града. Това е събитие, чиято програма е направена от нас и е направена от ученици за ученици. Искахме емоциите и събитията да останат за цял живот, като един незабравим спомен. Уменията, които ще научат ще им влязат в употреба. Идеята е да направим, така че един ученик между 14 г. и 18 г., когато има идея, да може да я разработи до реално съществуващ бизнес“, каза Владислав.

Подкрепа на участниците ще окажат ментори от сферата на бизнеса.

„Материята, която ние ще вземем на нашите лекции реално се прилага в истинския свят. Менторите ще водят различните лекции и работилници. Ще им покажем как да генерират идеи, как да сформираме правилния екип, как да си сметнем цената“, каза Калин Радулов - предприемач и преподавател по предприемачество в 19 СУ “Елин Пелин”.

Подробности можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Владислав Петков и Калин Радулов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна