Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лозан Панов: Съдебната система не мери с еднакъв аршин заради дисбаланса в нея

Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

"Когато си с тогата, сферата е по-ограничена, когато тогата е на друго място, нещата изглеждат по различен начин. Егоизмът на политиците и невъзможността да излязат от техния си балон е причината да премина от едната сфера в другата". Това каза пред БНР кандидатът за президент Лозан Панов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от "Демократична България". 

Той подчерта, че един президент трябва да е равно отдалечен от спорещите страни и да успява да провокира дебатите и актуалните теми, които обществото очаква да бъдат решени. 

Проблемите в съдебната система се дължат на политизиран със сериозно влияние на политиката Висш съдебен съвет, посочи кандидат-президентът: 

"Изборът на Иван Гешев беше също емблематичен... Дисбалансът в съдебната система води до невъзможността тя да мери с еднакъв аршин". 

Не участвам в сделки, нямам цена и в съдебната система бях в ролята на ничий, подчерта Панов в предаването "Неделя 150". 

"Нека са изберат хора, свободни във вземането на решения... Президентът, който е независим, може да провокира дебата в обществото". 

Кандидатът за президент очаква, че ще стигне до втория тур на вота за държавен глава

Интервюто с Лозан Панов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени