Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ваксинирането на деца срещу коронавирус в Русе

Снимка: БГНЕС

В Русе започна ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна възраст срещу коронавирус. Имунизациите ще се правят след предварително записване в два пункта - в Регионалната здравна инспекция и в болница "Медика".

Първите деца, които получиха специалната доза ваксина срещу коронавируса, дойдоха с родителите си в Регионалната здравна инспекция и получиха подаръци от ваксинационния екип. Д-р Елисавета Светославова е лекарят, който изготвя графиците и поставя ваксините:

"Набира инерция записването. Омикронът измисли този начин - да влезе в децата. Така че, хора, имунизирайте децата си, няма да ви дам лош съвет. Аз съм педиатър от 1981 година"

Първото ваксинирано дете бе петокласникът от Математическата гимназия Влади, чийто баща е лекар. Двамата споделиха решението си за имунизацията: 

"По убеждение. Аз съм сигурен, че това е единственото нещо, което ще ни предпази от заболяване и като цяло от по-нататъшни усложнения", коментира бащата на ваксинираното дете. 

"Според мен просто е хубаво да се ваксинираме, за да имаме имунитет срещу този вирус и да можем да се предпазим, защото като се разболеем, ще ни е гадно. По-добре да се ваксинираме, какво точно ще ни стане?", каза на свой ред Влади.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна