Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоан Льо Менестрел играе Ромео по фасадите на площад „Славейков“

Снимка: Френски институт в България

Изключителния танцов спектакъл „Този, който обича“ („L’Aimant“) на френския катерач и танцьор Антоан Льо Менестрел ще наблюдават жителите и гостите на София този следобед върху фасадите на площад „Славейков“.

Пърформансът е организиран от Френския институт в България в партньорство със Столичната община и Столичната библиотека.

Началото е в 17:30 часа, а входът е свободен.

Потопен в поетичната атмосфера на Пенчо и Петко Славейкови, Антоан Льо Менестрел ще представи историята на един френски Ромео, който търси любовта в България.

Участват още Вера Николова - мецосопранo, и актьорът Боян Младенов.

Спектакълът на площад „Славейков“ ще бъде последван от документалния филм на Беноа Регор „Освободеното изкачване“ и от дискусия с Антоан Льо Менестрел в кино „Люмиер“ (20:30 часа).

Чуйте повече от разговора на Мария Бояджиева с Вера Николова.

  • Антоан Льо Менестрел развива страстта си от спорта към изкуството. Той се катери по градски фасади, танцува по стени и покриви. Създава поезия, стимулира и поражда диалог между града и неговата архитектура. Със своите спектакли той увлича в разходка, която приканва да вдигнем очи, изненадва ни и ни омагьосва, преминавайки над баналността на нашите ежедневни пейзажи, разкривайки пред очите ни нови пътища към свободата. Неговите главозамайващи спектакли се играят във Франция, Германия, Швейцария, Обединеното кралство, САЩ и България.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени