Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Владов взе втори „Икар“ след като дублира 6 роли в един филм

Снимка: uba.bg

Тринайсет години след първия си „Икар“, актьорът Симеон Владов може да се гордее с втора награда, получени тази година в категорията „Златен глас“, този път за всички роли на Еди Мърфи в „Смахнатият професор“.

„През изминалите 13 години, освен с озвучаване на филми, започнах активно да се занимавам с театър и музика, вече записвам и аудиокниги“, каза пред Радио София актьорът.

В двете части на филма „Смахнатият професор“ Еди Мърфи играе по няколко роли, включително и женски, така че предизвикателството за Симеон Владов очевидно е било голямо. И той се е справил великолепно.

С колеги са коментирали, че може би на американския комик му е било по-лесно, защото са го обличали и снимали роля по роля, докато дублажът е течал от роля в роля – 6 персонажа.

„Никога не съм мислил да се отказвам от професията, колкото и да ни е било трудно. Направил съм всичко възможно да развивам дарбите си, да си изкарвам хляба с тях, да се занимавам с това, което обичам“, посочи Симеон Владов.

В момента той подготвя трета песен от проекта „Пеещи артисти“ на Игор Марковски, този път в дует с друг „златен глас“ – Гергана Стоянова, по стихове на Павел Матев.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна