Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстративният отбор на WORLD TAEKWONDO пристига в България

Демонстративният отбор на WORLD TAEKWONDO пристига в България. Поводът са  двете световни първенства по таекуондо, които ще се проведат в София под патронажа на президента Румен Радев.
За първи път две световни първенства ще се проведат на едно и също място в една година. От 28 юли до 7 август София е домакин на най- важните и чакани турнири в света на Таекуондо – световно първенство за кадети, световно първенство за юноши и девойки и най-големият световен форум в този спорт – Генералната асамблея на World Taekwondo на 1-ви август. Така нашата столица се превръща в център на световното таекуондо в продължение на 10 дни.
Над 3000 състезатели ще мерят сили в двете надпревари, а демонстративният отбор на WORLD TAEKWONDO ще направи спиращо дъха шоу по време на церемонията по откриване на 2 август от 17.30 часа в "Арена Армеец", в присъствието на президента Румен Радев, национални и международни спортни звезди и величия, световни спортни и държавни авторитети, както и елита на световния олимпийски спорт.
На 3 август жителите и гостите на Пловдив ще имат уникалния шанс да се докоснат до магията на източното бойно изкуство и да се насладят на невероятните изпълнения на Звездния демо отбор в Античния театър.
Тимът на WORL TAEKWONDO е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.
Демонстративният отбор на Световната федерация по таекуондо пътува из целия свят и удивлява зрителите с уникални изпълнения, а програмата му е запълнена с години напред. Това лято страната ни има честта , след посещението им при папа Франциск във Ватикана, в централите на ООН в Ню Йорк и Женева, и в централата на МОК в Лозана и фурора, който направиха в американското риалити, най-емблематичният боен демо отбор да стъпи и на родна земя.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна