Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нюкасъл трети в Англия, удари Юнайтед

Давид де Хеа направи фантастични спасявания срещу Нюкасъл, но след почивката получи два гола и Манчестър Юнайтед загуби
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нюкасъл победи Манчестър Юнайтед с 2:0 в дербито на Висшата лига и се изкачи до третото място вкласирането. „Свраките“ надиграха „червените дяволи“, създадоха много повече голови положения и логично стигнаха до трите точки.

Нюкасъл направи много силно първо полувреме, в което създаде няколко много добри голови положения, но не успя да отбележи. Началото на мача бе за „червените дяволи“, които опитаха чрез Далот и Фернандеш да вкарат ранен гол, но това не се случи. Първото по-добро голово положение бе в 16-ата минута. Джо Уилък пое отбитата топка, но стреля лошо и Де Хеа спаси. Само 4 минути по-късно Сен-Максимин стреля от дистанция, но стражът на Юнайтед отново бе на мястото си.

„Свраките“ продължиха да имат териториален превес и създадоха още няколко добри възможности, но не вкараха. В 31-ата минута Джо Уилък шутира към вратата, но топката се удари в защитник и излезе в ъглов удар.

Гостите от Манчестър стигнаха до добър шанс в 34-ата минута. Диого Далот стреля отблизо от воле под гредата, но стражът на Нюкасъл спаси. В 41-ата минута Джо Уилък отново се озова в добра позиция, но стреля в аут. Последва шанс да Антони Марсиал, който също не сполучи.

След час игра домакините бяха отправили 4 пъти повече удара по посока вратата на Манчестър Юнайтед – 12 към 3. Логичното се случи в 65-ата минута. Тогава Алан Сен-Максимин намери Джо Уилък, който с глава вкара топката в мрежата на гостите. 14 минути преди края на мача Рафаел Варан имаше шанс да възстанови равенството, но Ник Поуп спаси. Последва добър шанс за „свраките“, когато Жоелинтон стреля с глава, но Де Хеа се намеси. В 82-ата минута Антони Марсиал изскочи на голова позиция, шутира, но защитник блокира удара му. В края на срещата Тен Хаг промени системата на игра и я превърна в по-офанзивна, но това не даде резултат. В 88-ата минута Трипиър центрира от пряк свободен удар и Калъм Уилсън с глава простреля за втори път вратата на Манчестър Юнайтед – 2:0.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна