Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще вървим към още едни избори, прогнозира той

Александър Симов: БСП няма да изчезне от политическата сцена

Александър Симов
Снимка: БГНЕС

БСП няма да изчезне от политическата сцена, заяви пред БНР Александър Симов от БСП. 

Все пак партия като БСП не може да е доволна на резултат от 9-10%, посочи той, но припомни социологическите прогнози преди изборите, които по думите му "вещаеха нещо съвсем друго - че БСП ще пропада и получаваше най-много 7,3%".

"Фактът, че БСП не се срина, а се задържа на тези нива, означава, че БСП има здрава основа, на която да расте. За мен това е добрият резултат на тези избори".

"Една от причините зад атаката срещу БСП и зад опита да се каже, че партията ще изчезне от политическата сцена е именно заради това - бившите коалиционни партньори на Бойко Борисов сега да се представят за негова алтернатива. Това постоянно биене в гърдите не се получи", коментира Симов. 

Той подчерта, че БСП има проблеми, но сривът на партията е спрян. Според него това е доброто, върху което БСП трябва да стъпи, за да възстанови и своя резултат, и себе си.

Фактът, че "Левицата!" се провали е другата добра новина на тези избори, смята Симов. 

"Напоследък се нагледахме на проекти, по един или друг начин подпомагани от президентството. За мен това е един от проблемите на политическата система". 

Ние сме длъжни да проведем вътрешнопартийно допитване за това какво да се прави в тази ситуация, отбеляза той и бе категоричен, че няма да правят солови акции

Александър Симов посочи усещането си, че ще вървим към още едни избори:

"Не смятам, че формулата за експерно правителство ще сработи. Експертният кабинет все пак ще трябва да бъде гласуван в НС, а това ще е знак за някакъв съюз. Затова смятам, че за съжаление няма да има правителство".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени